5.ROČNÍK ZA NÁMI

Ahoj Vyzyvatelé Peruna

5.ročník Czech Energy Team Perun SkyMarathonu máme za sebou a troufám si říci ,,úspěšně za sebou“.Letošní ročník byl ve znamení změn a že jich nebylo málo. První velkou změnou byl nový generální partner závodu – společnost Czech Energy Team, která podporuje Perunovu myšlenku.

Další změnou, kterou jste nejvíce pocítili Vy závodníci, byla změna trati. Čímž Perun ještě více přitvrdil. S tím souvisí i přesun cíle do prostoru startu a vytvoření tak okruhu. Dále vypsání Price money pro nejlepší 3 ženy a muže. Možná i díky těmto indíciím obdržel Perun od ISF plaketku Qualificated race. Nejvýstižněji to asi popsal vítěz závodu při stisku ruky po doběhu do cíle - ,,Very hard but beauty“.

A posledními změnami byla možnost uspořádat závody pro děti a pro nás úplná novinka, kterou ale schvalujeme všemi deseti – návštěva Antidopingové kontroly.

A jak to vše probíhalo? O celkové vítězství bojovala trojice favoritů závodu.Až poslední stoupání připravilo Tomáše Macečka o prvenství, kdy se před něj dostali Pavel Brýdl s Luccou Carrarou. Italský vlk poté utekl i českému vlkovi a přiběhl do cíle s časem 4:11:32 pro celkové vítězství. Na druhém místě dorazil Pavel Brýdl s časem 4:14:35 a stal se tak Mistrem ČR v SkyMArathonu pro rok 2018. Stupně vítězů poté uzavřel časem 4:17:25 Tomáš Maceček.

 Mezi ženami se pořadí také řádně míchalo a nakonec si vítězství vydřela Petra Ševčíková časem 5:26:27, následována Denisou Krejčiříkovou s časem 5:29:51 a třetí lady na podiu Hankou Holoubkovou s časem 5:52:36.

 Ke skvělým výsledkům určitě i pomohli fandění kotle na Javorovém, které mnohé Vás heclo k ještě lepším výsledkům. Snad se tato tradice uchytí a bude rozrůstat k podobným rozměrům jaké známe ze závodů západních zemí.

Rád bych touto cestou vyslovil veliké díky Generálnímu partnerovi závodu společnosti Czech Energy teamu, kteří silně podporují Perunovu myšlenku.

Dále partnerům – MS Kraji, městu Třinec, Finittrading, Moravia steel a Litovel. Dále Lepus, Thermos , Ski řeka a sportovním partnerům – Dynafit, Rock point, Decatlon a Restart Energy za ionty na občerstvovacích stanicích.

Veliké díky patří všem pořadatelům na registraci, OB stanicích, rozvědčíkům jakož i značitelům závodu. A taky Perunovi za super letošní počasí:o) a rodině za trpělivost:o))

Touto cestou bych Vás závodníky a fandy Peruna chtěl poprosit Vy kdož máte články a fotografie z letošního ročníku u sebe a chcete se s nimi podělit s ostatními, poprosím Vás opět o zaslání na perunův email - perunmarathon@seznam.cz. Vše opět zařadíme do složek PRESS a Fotogalerie.

Nyní je již Perunova trať vyčištěna a nyní Perun zaslouženě odpočívá, aby se na další ročník na Vás připravil. Tudíž až v prosinci zase spustí registraci tak mějte na mysli ta tři kouzelná slůvka.

Life is Vertical.

Maky

Ředitel závodu

BcA. Marcel,,Maky" Žuška

Bystřice 623, PSČ 739 95

E: perunmarathon@seznam.cz

T: +420 737 399 360

Technické zajištění

free.lepus.cz - IČ: 26578051

Cholevova 35, 700 30 Ostrava-Jih

Ing. Josef Zajíc

E: lepus@seznam.cz

Najdete nás na Facebooku